divendres, 24 d’abril del 2009

Daltonisme

Hi ha gent que percebeix de diferent manera els colors , són els que pateixen el daltonisme. El Daltonisme és un defecte genètic que consisteix en la impossibilitat de distingir els colors. Hi ha diferents tipus de daltonisme i no tots els daltònics confundeixen els mateixos colors. Si tens dubte de la teua percepció dels colors o vols conèixer més sobre aquest efecte , ací tens un test de Daltonisme .



Si vols saber més, entra en la wikipèdia.


També pots comprovar la teua visió dels colors en un test que et donarà els resultats de la teua possibilitat de ser daltònic, si tens alteracions en el colors verd, roig, blau,... Simplement és una curiositat, si de veritat observes dificultats, ja saps, has d'anar a un especialiste. Espere que t'agrade. Per passar el test clica en aquesta imatge, és molt senzill. Sols elegeix una de les 3 opcions a la pregunta : Què és el que veus? La meua possibilitat de ser daltònica és d'un 0% i la teua?

dijous, 16 d’abril del 2009

Troyis

Si te va agradar el Ratsuk t'agradarà aquest joc. Els moviments són els mateixos, els del cavall dels escacs, però ara sols podràs anar per les caselles marcades. Jugues sols tú i hi ha varios nivells. Atenció que en principi és fàcil, però... Clica la imatge i juga.


diumenge, 5 d’abril del 2009

El color

Hui en parlarem del color. De xicotets aprenem el nom del colors i comprovem que la gama de cada color és molt ampla, clar , oscur, etc. Del que no se n'adonem és de que el color varia en contrast als colors que tenen al seu costat.
En aquesta imatge, el quadrat del centre de les quatre figures de cada fila és del mateix color, el que passa és que varia en contrast al color que tenen al voltant i pareix que siga més clar o més oscur, es a dir, en la nostra percepció canvia la tonalitat, pero el color és el mateix. Pots comprovar-ho tú manualment en aquest quadre en el que tú manipules els colors del fons .


dimecres, 1 d’abril del 2009

Las Matemáticas no dan más que problemas 6



Aquest problema és molt senzillet i ja sabeu que té alguna trampa, penseu. Aquest apartat l'he extret de la pàgina web "Espejo Lúdico"




Problema 24. ¿Qué hora es, si quedan del día la tercera
parte de las horas que han pasado?