dimarts, 28 de desembre del 2010

BON NADAL

BON NADAL I BONES FESTES
Vos vull felicitar les festes , ací teniu un arbre al que li falten números. Quina és la solució? Hi ha una única solució?
BON ANY 2011


divendres, 24 de desembre del 2010

UNO

Mai pose jocs de cartes, no ? Aleshores ací en teniu un. El "UNO" és un joc de cartes molt fàcil de jugar. O vas a color o vas a número, però clar hi ha de cartes que la lien. Vols jugar? Clica la imatge. Si no t'aclareixes, mira les instruccions.

Has guanyat o no?


dijous, 23 de desembre del 2010

Mancala

Mancala

Has jugat alguna vegada a aquest joc? El de taula és molt divertit, comptes i comptes pedres, has de control.lar que el contrari no et lleve les teues i tú quedar-te les més que pugues a la teua casa. Molts alumnes em pregunten que on poden comprar-lo i no és fàcil trobar-lo, pero ací online també podreu jugar, encara que no és el mateix que jugar personalment, sempre que sapigues guanyar amb alegria i perdre amb dignitat.

Viquipèdia Mancala


Wikipedia mancala


Reglament del joc Acanomas

dilluns, 20 de desembre del 2010

Conecta 4

Conecta 4


4 Balls
Qui no coneix aquest joc, el de quatre en ratlla? Si creus ser tot un expert a veure si pots guanyar una partida.

L' objetiu del joc és col.locar 4 fitxes en línea, ja siga horitzontalment, verticalment o diagonalment. Por torns, les fitxes són col.locades en la fila inferior o en una casella superior si aquesta està ocupada. Vols provar?

dissabte, 18 de desembre del 2010

Pareidòlia

Llegint aquesta entrada en internet, he recordat que aquesta és una il.lusió òptica que té un nom concret. És la Pareidolia.
La pareidolia (derivada etimològicament del grec eidolon: "figura" o "imatge" i el prefixe "par": "junt a" o "adjuntat") es un fenòmen psicològic consistent en què un estímul vague i aleatori (habitualment una imatge) és percebut erròniament com una forma reconeguda.


Moltes vegades mirant imatges et pareix reconèixer cares , ombres , persones, figures, etc. Aquest fenòmen es diu pareidòlia. Per internet hi ha blogs dedicats a a quest fenòmen, jo volia donar un poc d'informació.





Ací varies imatges extretes d'aquestos blogs.

Núvol amb forma de cor






















Arbre amb forma de cara

















?????????????????????









dimarts, 7 de desembre del 2010

Las Matemáticas no dan más que problemas 9





Problema 6: Cinco por cuatro veinte más uno
veintidós. Y además el cálculo es correcto. ¿Por qué?






ayudita


Indicación problema 6
Este problema es eficaz dicho de palabra. A pesar de todo,
el enunciado está perfectamente escrito…