dimecres, 31 de desembre del 2008

Ratsuk

En aquest joc, que ara pose directament al bloc, s'utilitzen el tauler d'escacs i un cavall. Tu y el teu oponent aneu jugant un cada vegada alternativament. Sols es pot passar una vegada pel mateix lloc i has d'intentar que el teu oponent no puga tornar a moure. INSTRUCCIONS -- Amb el ratolí fas clic damunt la casella del tauler cap on vols moure el cavall. Sols pots fer els moviments que fa el cavall en una partida d'escacs.

















Sorry, you will need the <a href="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer/" target="_blank">Flash Player</a> to play this game.
Add Games to your own site

dimecres, 17 de desembre del 2008

SOLUCIÓ Matemàtiques 4

La solució de "Las Matemáticas no dan más que problemas 4" és la següent:
Si tres gats cacen tres ratolins en tres hores vol dir que en una hora el 3 gats han caçat: Quants ratolins? Si, 1. Per tant, si els tres gats cacen 1 ratolí per cada hora, en 100 hores caçaran 100 ratolins.
La resposta era
els 3 gats.

La millor resposta ha sigut la de

dimarts, 16 de desembre del 2008

Vols ser milionari?

Aquest és el famòs joc de preguntes en les que cada vegada et jugues més. Espere que les preguntes no siguen molt difícils. Recorda que si alguna no la saps pots utilitzar un dels 3 comodins: el del públic, el del telèfon o el del 50%. Sort.


dissabte, 13 de desembre del 2008

Mahjong

Fes clic en dues fitxes iguals. Sols pots clicar les peces lliures dels extrems i de la part superior. Al formar una parella desapareixeran les dues fitxes. Guanyaràs quan no quede cap fitxa al tauler.


















Sorry, you will need the <a href="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer/" target="_blank">Flash Player</a> to play this game.
Add Games to your own site

dijous, 11 de desembre del 2008

Perspectiva i curvatura

Aquesta il.lusió és sorprenent sobretot quan veges el vídeo. Haviem comentat l'efecte de la perspectiva, però en aquest cas si li afegim l 'efecte de la curvatura del objecte es multiplica. Els dos objectes són iguals, però si els canviem de posició notem clarament que sempre pareix major el que està davant, al marge del color. Aquesta és la Il.lusió de Jastrow, que no té truc; que si hi ha dos objectes amb forma corba , els costats inclinats i un angle que no siga recte i col.loques un figura davant de l'altra , és la nostra percepció de la perspectiva la que ens enganya.






Si vols comprovar-ho pots retallar aquestes figures i fer una demostració als teus amics.


dimecres, 10 de desembre del 2008

Drets

I aquest vídeo per a recordar que hui es celebra el dia dels Drets Humans amb el meu personatge de còmic preferit , Mafalda, fidel defensora dels Drets.


dissabte, 6 de desembre del 2008

Saps llegir?

Podríes llegir una paraula mal escrita? Ara ho vas a comprovar.Intenta llegir el text següent. En un principi et costa un poc, pero una vegada el teu cerebre identifica el codi, no has de tindre cap problema.

Es poden llegir paraules mal escrites sempre que el principi o el final siguen correctes en un principi i després una vegada assolit el codi ja no tens tanta dificultat i açò és perque la nostra ment llig les paraules globalment i no per lletres. Ací tens un altre text i una xicoteta explicació d'aquesta il.lusió òptica.


dijous, 4 de desembre del 2008

"Las Matemáticas no dan más que problemas 4"

Si entre tres gatos cazan tres ratones en tres horas,

¿Cuántos gatos harán falta para cazar cien ratones en 100 horas?